Skitur

På skitur med Halvorsminde

Hvert år tager vi på en fælles skitur  - turen er med i prisen for skoleopholdet. 

Formålet med skituren er, at give eleverne en fælles oplevelse, hvor naturen, den fysiske udfoldelse, legen, samværet og mødet med en anden kultur, går op i en højere enhed.

Generelt er vores målsætning med turen at gøre eleverne til aktive og nysgerrige verdensborgere.

Elevudtalelser
2023

Den årlige skitur på Halvorsminde fandt sted i uge 4 for årgang 22/23. Det var den ene tur, som alle eleverne havde set frem til. Endelig kom dagen, hvor vi skulle afsted, nemlig torsdag d. 19. januar. Vi havde ventet i spænding hele ugen, pakket alt vores skigrej og vi var så klar til at stå på ski. Lærerne proppede os alle ind i to busser, og så var det afsted.

Turen gik som smurt, indtil en af busserne valgte at forsinke os lidt, fordi den gik i stykker. Nogen havde mistet håbet, men vi var allerede på sporet igen efter 1 time. Efter 20 timer, og lidt (mange) tissepauser, ankom vi om morgenen til Neukirchen i Østrig. Vi fik næsten ikke lov til at komme ud af bussen, før lærerne sagde, vi skulle afsted igen. Men denne gang var det ikke en kedelig bustur. Vi skulle i stedet op i alperne for at stå på ski.

Vi blev delt op i hold efter niveauer, og fik alle en lærer som hjalp os de første dage. Jeg var selv nybegynder, så jeg startede selvfølgelig på børnebakken sammen med mit hold. Vi lærte nogle teknikker, og vi rykkede hurtigt videre til en blå pist. På vej ned ad blå pist troede vi, at vi så Katy Perry, så vi kørte efter hende. Da vi nåede til bunds, var det desværre ikke hende.

De øvede var selvfølgelig allerede ude og give den gas på de sorte pister, og de allermest hardcore kørte off pist ned af bjerget. Det endte dog ikke lige godt for alle, der var et par drenge som landede i en have og ødelagde den. De løb hurtigt væk fra gerningsstedet og blev ikke opdaget, heldigvis.

Når vi kom hjem fra pisterne, var vi alle trætte. Vi slappede af og hyggede på vores gasthof. Vi lavede en masse forskellige aktiviteter bl.a. pool, air-hockey, bordtennis og brætspil. Der blev også brugt en masse tid på værelserne, hvor folk sov, så film og hyggede. Der var generelt en rigtig god stemning, og vi hyggede på tværs med hinanden. Der blev også skabt en masse nye venskaber på turen.

Hver aften mødtes vi i et lokale, hvor vi sang fællessang bl.a. Katy Perry. Der blev uddelt informationer omkring aftenen og den kommende dag. Så kom vi til det vigtigste og mest spændende punkt på dagen, vi skulle nemlig finde dagens Halvorhelt. Alle måtte nominere en person, som havde gjort noget ekstraordinært godt den dag. Der var nogen, som havde hjulpet en lille pige på ski, andre havde bare været en god ven. Vi stemte så på dagens vinder, og de fik udleveret en vinder t-shirt.

Maden på skituren var en oplevelse i sig selv. Vi fik nemlig lov til at prøve alle de østrigske retter. Hver aften skulle vi igennem en tre-retters menu, så vi blev godt mætte.

Efter at have indåndet den østrigske luft i 5 dage, var det tid til at vende tilbage til det danske. Endnu en 20 timers bustur ventede os, og vi glædede os til at komme hjem efter en fantastisk uforglemmelig skitur.

Marie Hjelm, elevårgang 2022-23

2022

Årgang 21/22 var i uge 10 på skitur i Kvitfjell. Vi skulle møde ind på skolen lørdag aften, så vi var pakket og klar til at køre søndag morgen.

Vi tog færgen til Sverige og kørte fra Sverige til Norge, hvor vi mandag aften ankom til Kvitfjell. Vi samarbejdede alle om at få pakket tasker og mad ud af busserne, så vi hurtigt kunne komme op i vores lejligheder, så vi var klar til 1. dag på ski dagen efter.

Lejlighederne var super lækre, og det var rigtigt dejligt, da vi brugte en masse tid i dem. Vi boede ca. 5 mennesker sammen i hver hytte.

Jeg var helt vild med at stå på ski, men de bedste minder jeg har fra den tur, hvis ikke hele året, blev lavet i lejlighederne. Vi kom rigtigt tæt ind på hinanden både på tværs af lejlighederne, men især med dem vi boede sammen med. Jeg er sikker på at den tur var med til at støbe det fælles-skab, vi endte med at have. 

Vi var et flertal af elever som aldrig havde stået på ski før, og derfor blev børnebakken brugt af mange elever de første par dage. Der var dog rigtigt mange, som endte med at blive utroligt gode til at stå på ski hurtigt, nogle endte endda på de røde baner.

Hver aften mødtes vi nede i en kælder, hvor vi holdte “Morgensang”. Der blev sunget, leget og danset. Der blev også kåret “dagens helt” alle dagene. Det kunne enten være dagens bommert, dagens helt eller noget helt andet.

Vi fik også muligheden for at kunne fortælle resten af elevholdet om vores sjoveste historier fra dagen. Der blev fortalt nogle super sjove historier alle dagene. Der var eksempelvis en gruppe drenge, som var faret vild inde i en skov i 2 timer, og en elev som var hoppet ud fra en lift 2 meter over jorden. Vi fik grinet en masse af og med hinanden.

Vi kørte for det meste i små hold, som vi de fleste dage selv måtte bestemme.

Langt de fleste af lærerne stod på ski med os, og det var super sjovt og hyggeligt at tilbringe tid med dem på den måde. Det var en stor hjælp at havde dem med til at guide og hjælpe, hvis ikke man havde stået på ski før, og hvis ikke man lige havde styr på, hvordan man skulle rejse sig op igen efter et fald, var de altid klar til at række en hånd ud.

Det var en utroligt fed, og nærmest surrealistisk oplevelse, at være på skitur med efterskolen, da man får nogle vanvittigt fede og unikke oplevelser med folk som man er utroligt tætte med.

Sigrid Lund, Halvorsmindeelev årgang 2021-22 

  

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System